Mantalsregistren i Stockholm

Mantalsregister 1800-1884 i Stockholm
Mantalsregister 1800-1884 i Stockholm

Att söka personer boendes i Stockholm under andra halvan av 1800-talet och framåt är inte alltid så lätt. Kyrkan förde inte bok över alla händelser och Rotemansarkivet ger inte svar på allt och en del församlingar är ännu inte publicerade. Då kan mantalsregistren för staden speciellt och länet var till stor hjälp.

Man finner en del av arkiven via SVAR och andra på Stockholms Stadsarkivs hemsida. Längderna är sorterade på namn vilket gör sökningen enkel. En del årgångar finns bara på microkort, som finns på Stadsarkivet och hos Genealogiska Föreningen i Solna. På kortet finns referens till mantalslängden, vilken man kan beställa upp på Stadsarkivet. I mantalslängden, som är sorterad på adress, finns alla boende redovisade men också en del annan information såsom vilken hyran var, vilka inkomster hushållet hade och vem som var arbetsgivaren. Mantalsregistren och mantalslängderna är offentliga handlingar så inga uppgifter är sekretessbelagda.

På Stockholms stadsarkivs hemsida, http://www.ssa.stockholm.se, trycker man på länken ”till mantalsregistret”. Där finns en bra Forskarhandledning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s