Forskningstips

Fastigheter och kartor

Här följer lite olika tips gällande forskning runt gårdar, fastigheter och kartor.

Folkbokföring förr och nu

Ibland är det inte så lätt att hitta rätt församling. Det finns också andra kyrkböcker än födda, vigda, döda och husförhörslängder att finna intressant information i. Här ges några exempel-

Riksdagens bibliotek – litteratur och tjänster

I Riksdagsbiblioteket finns riksdagsdokument och lagar, litteratur och söktjänster i samhällsvetenskap och juridik, EU-dokument, FN-dokument och mycket mer. Den största delen av samlingarna är magasinerad och måste beställas fram. Många av söktjänsterna är av licensskäl endast tillgängliga från riksdagens datorer.

http://www.riksdagen.se/sv/riksdagsbiblioteket/litteratur-och-tjanster/

Släktforskarföreningar

Det finns många släktforskarföreningar som tillhandahåller sammanställningar av olika orters data både vad gäller människor och gårdar till exempel:

Släktforska i Stockholm

När man bor i Stockholm har man en fördel av att många riksomfattande arkiv finns där såsom Riksarkivet, Krigsarkivet, Kungliga biblioteket osv.. Har man dessutom släkt i Stockholm finns förutom Stockholms stadsarkiv och Stockholms stadsmuseum ett antal andra arkiv tillgängliga. Nedan följer exempel på andra typer av arkiv samt arkivhandlingar som kan vara till stor hjälp.

Stockholms stadsarkiv berättelser

Stadsarkivet i Stockholm har många berättelser videofilmade som du finner på https://stadsarkivet.stockholm.se/berattelser-ur-arkiven/

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s