Släktforskning — Hitta dina förfäder!

I  detta kompendium hjälper vi dig att komma igång med en fantastisk hobby – släktforskning. Oberoende om du utgår från ett foto, ett brev, en släkthistoria eller börjar med det du vet om dina förfäder, är det du själv som är huvudpersonen och startpunkten. Du kommer att möta många nya personer och besöka platser du aldrig hört talas om.

Slaktforskning – Hitta dina förfäder!

En av de viktigaste källorna vid släktforskning är våra kyrkböcker. Vi fokuserar därför på vad och hur du hittar i dessa, och hur du kan dokumentera det du finner i form av släktträd. Vi tipsar om hur du följer en person från vaggan till graven, var de bor, vad de arbetar med och hur de bildar familj. Namnbruk och stavning förklaras så att du lättare ska kunna ta del av informationen i de olika arkiven. Du får också många referenser till andra källor både i bokform, CD och på Internet.

Beställ ditt eget exemplar här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s