Släktforskning — Hitta dina förfäder!

I  detta kompendium hjälper vi dig att komma igång med en fantastisk hobby – släktforskning. Oberoende om du utgår från ett foto, ett brev, en släkthistoria eller börjar med det du vet om dina förfäder, är det du själv som är huvudpersonen och startpunkten. Du kommer att möta många nya personer och besöka platser du aldrig hört talas om.

Slaktforskning – Hitta dina förfäder!

En av de viktigaste källorna vid släktforskning är våra kyrkböcker. Vi fokuserar därför på vad och hur du hittar i dessa, och hur du kan dokumentera det du finner i form av släktträd. Vi tipsar om hur du följer en person från vaggan till graven, var de bor, vad de arbetar med och hur de bildar familj. Namnbruk och stavning förklaras så att du lättare ska kunna ta del av informationen i de olika arkiven. Du får också många referenser till andra källor både i bokform, CD och på Internet.

Beställ ditt eget exemplar här.

Annons

2 reaktioner till “Släktforskning — Hitta dina förfäder!

  1. ”Min mormor hette Fanny Maria Jalonen, os Lang. Hon var född i slutet av 1800-talet och dog 1961. Och morfar hette Hjalmar Jalonen, tidigare Nordling Han dog 1946. De bodde gifta i Korvenkylä i Luvia söder om Björneborg. /”

    1. Hej

      Det ser ut av din kommentar som att du vill söka efter dina förfäder. Vi erbjuder ju ett kompendium som du hänvisar till och som du kan beställa på vår hemsida. Vi brukar dock rekommendera en kurs i släktforskning för att komma igång. De kör vi i Medborgarskolans regi, se vidare under Utbildning/ kurser. Har man anor i Finland finns både litteratur på vår hemsida och kurser på samma ställe.

      / Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s