Boktips

 Latin för släkthistoriker ,översättningar från Latin av ord, fraser och begrepp – från Vasatid till 1800-tal. Boken är framtagen som ett stöd för alla dem som ägnar sig åt person- och släkthistorisk forskning.

Författare: Urban Sikeborg

Handbok för tolkning av historiska kartor och landskap.

För att kunna avläsa kulturspåren i ett landskap behövs det särskilda kunskaper. Nu finns det en metod som gör det möjligt att studera landskapet i sin helhet från vår tid och långt ner i de historiska skikten. Författare: Niklas Cserhalm

Böckerna finns att köpa hos Sveriges Släktförskarförbund 

Annons

En reaktion till “Boktips

  1. Detta är en för mig helt okänd förening, som jag önskar lycka till. Tycker dock att ni skulle ha en tydlig och enkel plats där man kunde ställa frågor om föreningen eller något man läst. Har ni inte som ”lärare” i släktforkning funderat på om man i Danmark inte funnit ett bättre uttryck för det vi gör? Där sager man släkthistoria och släkthistorisk forskning. Vi forskar ju inte bara om vilka släkter som funnits utan den historia som är förknippad med varje släkt- och särskilt våra egna nära släkter.

    mvh/ Tomas Risbecker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s